De meest populaire Toyota overlander is de Buschtaxi, deze Land Cruiser heeft doorheen de jaren vele upgrades gekregen. Voor de lange 70 series kan er een dak gemaakt worden. Beginnend bij de PZJ75, HZJ75, HZJ78 en HZJ76 ook voor de VDJ78 kan er een dak gebouwd worden.

Een topkwaliteit hefdak met een elegante uitstraling.

Comfortabel leven en slapen in uw Toyota Land Cruiser 70 serie is mogelijk met het praktisch uitgedachte PSPdak. Binnen 30 seconden creëert U een volwaardige slaapplek in uw auto. En met het bed omhoog getrokken beschikt U over een ruim bemeten leefruimte met ruim voldoende stahoogte.

Er is geen rugbrekende grote kracht nodig om de eerste 20 cm van het dak te openen totdat de gasveer de kracht overneemt. De gasveer zo geplaatst dat deze vanaf de eerste centimeter al meehelpt met dak te openen. Daardoor is het dak eenvoudig met twee vingers omhoog te drukken, zelfs met lading. Belangrijker nog is dat bij het sluiten van de laatste 20 cm van het dak, het dak niet onverwacht dichtklapt en het tentdoek, of erger uw handen, bekneld raken.

Topkwaliteit tot in detail uitgewerkt:

 • met gesloten dak slechts 10 cm hoger dan het originele Land Cruiser 70 dak
 • volledig van aluminium voor een laag gewicht (slechts ca 35 kg meer dan het originele dak)
 • gespoten in kleur naar wens
 • een investering voor lange tijd want dit dak gaat minimaal een autoleven lang mee
 • zeer solide ontworpen hefdak met een robuust RVS scharnier voor zware off-road ritten
 • volledig verlijmd en gepopnageld aan de auto
 • dakbelasting 50 kg (gasveren zijn op wens aan te passen aan het te dragen gewicht)
 • door juiste plaatsing van de gasveren, vanaf de eerste centimeter, zeer licht te openen
 • de bovenkant van het dak is uitgevoerd met zeewaterbestendig traanplaat en is volledig beloopbaar
 • standaard is het hefdak geïsoleerd en aan de binnenzijde afgewerkt met een luxe velours hemelbekleding
 • Het hefdak is slechts 10 cm hoger dan het originele dak.

Afgeschuinde kanten zorgen voor dat de originele lijnen van de stijlen doorlopen dit voor een elegante uitstraling.

Optioneel: extra opening met hor en luifel in de achterzijde van het tentdoek voor een vrij uitzicht naar achteren.  Als U wilt genieten van de frisse buitenlucht tijdens regenachtig weer, voorkomt deze luifel inregenen in uw auto.

Optioneel: Comfortabel slapen op de 7 cm dikke matras met een afmeting van 200×120 cm bekleed met een zachte badstof hoes. Er kan ook gekozen worden voor een dikkere matras (12cm) met verlaagde bedrails.

Geen gepuzzel met bedplanken en dekbedden met de optionele bedplank van 18 mm blank gelakt berkenmulitplex. Eenvoudig de bedplank met matras en dekbed tegen het plafond hangen en er is binnen enkele seconden ruim voldoende stahoogte voorhanden. De bedplank is voorzien van beluchtingsgaten om om gewicht te besparen en het vocht door te laten dat tijdens de slaap ontstaat.

Optioneel: De cargo-dakrails zijn op maat gemaakt om exact te passen op het dak. Op de cargo-rails kunnen diverse accessiores gebruikt worden waaronder de dakdrager en de kanorol.

Optioneel: Kaartvakken in de console of de voorbereiding voor schakelaars ect…